Een interview met La Boum Atelier

We zijn erg enthousiast over dit verfrissende interview met Danie en Leni. Deze vriendinnen zijn sinds vorig jaar ook zakenpartners en hebben La Boum Atelier opgericht. Het atelier is ontstaan vanuit hun gezamenlijke liefde voor Frankrijk en bijzonder vintage design. We praten met hen over hun bedrijf, gezinsleven en hun dromen voor de toekomst.

Hoe organiseren jullie alles? Hebben jullie de taken onderling verdeeld?

In het begin hebben we alles samen gedaan, maar het is over het algemeen toch goed om bepaalde taken duidelijk te verdelen. Meestal ontwikkelen we de producten samen, Leni heeft de perfecte opleiding gedaan als het gaat om marketing, foto’s en social media, en jaren daarvoor werkte ik op het gebied van styling en interieur. Daarnaast verdelen we de backoffice en logistiek ook onder elkaar.

Hallo dames, vertel ons even in het kort wie jullie zijn. Vorig jaar hebben jullie samen het bedrijf La Boum Atelier opgericht. Wat doen jullie precies en hoe is het allemaal tot stand gekomen?

Leni en ik hebben veel gemeen en ook veel dat ons onderscheidt. Dat is voor een gezamenlijk bedrijf zo slecht nog niet. We houden er vooral van om mooi te wonen. Na vele middagen, avonden en mooie wandelingen te hebben doorgebracht vol creatieve uitwisseling, dachten we: waarom zouden we onze geweldige ideeën niet gewoon in de praktijk brengen. Zo ontstond “La Boum”.

Wat kunnen je ons vertellen over jullie stijl en gevoel voor design? Wat is kenmerkend?

Onze stijl is heel duidelijk en uitgesproken eclectisch en geïnspireerd door het Frans design. We houden van Frankrijk, de cultuur en smaak op alle gebieden. Onze zelfontworpen producten zijn daarom erg speels.  We willen gewoonweg van het purisme dat de design- en interieurwereld de afgelopen 10 jaar de overhand heeft gehad.

Een gezin hebben en tegelijkertijd een bedrijf runnen – wat zijn jullie ervaringen, hebben jullie tips?

Ja, het kan soms behoorlijk heftig zijn. Zonder duidelijk timemanagement werkt het gewoon niet. Zeker in COVID-tijden en de daarbij behorende homeschooling ben je al erg afhankelijk van de steun van familie. Een duidelijke weekplanning is essentieel, anders komt er niets van terecht.

Wat zijn jullie favoriete familytime activiteiten?

We brengen graag veel tijd door in de natuur en Leni ontdekte een liefde voor tuinieren. Als het weer mag, gaan we weer veel reizen… voornamelijk naar Frankrijk… daar halen we onze inspiratie vandaan. Op rommelmarkten, in andere landen, vinden we altijd bijzondere stukken die dan ook te koop worden aangeboden in onze online shop ;-)

Wat betekenen de sterren voor jullie?

We houden van de sterren, we zijn enorm geïnteresseerd in astrologie. Zelfs zo ver dat we bepaalde beslissingen nemen op basis van onze horoscoop.

Wat is voor jou een moment om nooit te vergeten? (Naast de echte mijlpalen in het leven zoals een geboorte – welk moment zal je nooit vergeten en denk je daar vaak aan terug?)

Dat is (waarschijnlijk) heel duidelijk de geboorte van onze kinderen. Zoiets mogen beleven is heerlijk. Leni en ik zijn ook  hondenmama’s. Milo en Quin, de puppy’s van Lenis Poppy en mijn Falco, zijn vorig jaar geboren. Dat was ook heel, heel bijzonder voor ons!

Wat zijn jullie dromen voor de toekomst?

Dromen zijn sowieso onze kracht. Alles is gebaseerd en ontstaan vanuit onze dromen. In de toekomst zou het leuk zijn om alleen voor La Boum te kunnen werken. We leven onze droom. We kunnen creatief zijn, met veel plezier samen dingen ontwikkelen, en we brengen ook veel tijd samen door, wat super leuk is. We zouden graag een klein hotel in het zuiden van Frankrijk hebben, dat we zouden kunnen inrichten naar ons idee en met onze artikelen … We zullen zien wat er komen gaat ;-)

Maandelijks interviewen wij iemand die we on- of offline hebben leren kennen en die ons inspireert op het gebied van interieur, ondernemerschap en lifestyle.

Veel dank, Danie en Leni! Meer over La Boum Atelier: @laboumatelier op Instagram & La Boum Atelier